APPLE-GODKENDELSE AF APP'S TIL APP STORE

APPLE GODKENDER ALLE APPS I APP STORE

I forbindelse med udvikling af app’s, der skal frigives til App Store, går der en omfattende test- og godkendelsesproces i gang. Apple tester nemlig ALLE apps, der anmodes om at komme i App Store, via eget testflow. Det gør de for dels at kvalitetssikre samt sikre brugere og kunder den bedste oplevelse.


TESTPROCESSENS FLOW

For udviklervirksomheden kræver det en Apple-konto, hvor man tilmeldes Apple’s iOS Program (https://developer.apple.com/programs/).

Når app’en er blevet udviklet og testet i virksomheden, skal den igennem en test- og godkendelsesproces hos Apple. Denne proces kan tage op til et par uger alt efter Apple’s behandlingstid. Apple har egne og særlige guidelines til, hvordan processen foregår.
Dem kan du læse mere om her: 
https://developer.apple.com/design/human-interface-guidelines/ios/overview/themes/

Når app’en er godkendt af Apple frigives til til App Store, hvor det derfra er muligt at hente den til sin enhed f.eks. via iTunes.

 

TESTFLIGHT - BETAVERSIONER

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at teste sin app-løsning i en beta-version, inden den sendes til godkendelse hos Apple.

TestFlight beta-test giver mulighed for at distribuere beta-dele af din app til testere og indsamle feedback. TestFlight beta test er valgfrit og gratis, men det er en værdifuld og nem måde at forbedre app’en på, inden den frigives i App Store. Du kan aktivere TestFlight beta-test for op til 100 apps på én gang i din iTunes Connect-konto.

Når beta-versionen er testet internt i virksomheden, sendes den til test hos Apple. Når beta-versionen er godkendt kan denne sendes videre til kunden. Da det endnu er en betaversion, kan der komme yderligere rettelser, og er dette tilfældet gentages hele testflowet endnu engang via Apple.

Derfor er det altid en god idé at være så tæt på målet, inden Apples test- og godkendelsesproces igangsættes.

Minimumskrav til en app

Apple beskriver i deres guide lines rigtig mange forskellige forhold der skal være gældende, før din app kan gøres tilgængelig i app store.

Dette sker for at sikre en vis kvalitet af de apps der findes i App Store - så App Store ikke bliver overfyldt med apps der kan fungere som en lomme-lygte, sige sjove lyde osv...

Vores erfaringer viser, at en app som minimum skal indeholde

 - 10+ dokumenter eller videoer

 - En liste med relevante elementer

 - En formular, gerne med kamerafunktion

 - Et kort med eksempelvis kunder eller lignende markeret på et kort

Hør mere om vores app-løsninger

Apple test- og godkendelsesflow

Relaterede nyheder